Terima Kasih kerana Berkunjung Ke Halaman Ini..sila lah tinggalkan komen2 anda walau sekadar ucapan dan tinggalkan juga jejak anda supaya kita saling mengenali lebih rapat ..semoga silaturahim dapat dieratkan lagi.

tlg klik utk duit belanja..

Siapa yang ikut : Aku bangga dgn korang jd VVIP maya ..Tmakaseh !

Selasa, 3 Ogos 2010

tak sesedap namanya...


Nasi sekentut...

Nak dapatkannya kat sini memang susah...apa lagi nak buat sendiri..daunnya pon tak kenal...
orang cakap ..tak kenal maka tak cinta..tapi yang ni kalau tak kenal maka tak kenallah..hehehe.


ni la rupanya daun sekentut..google kat sana nampak kat sini...

Baru2 nie kita balik kampung mak kita kat SP...
..sempoi..dah lama tak makan cmnie..ramai2 sekali dgn famili yang kebetulan balik sempena adik menikah...Sesekali dah ramai cmnie..apa lagi, request la mak masak sedap2...

Along suggest Nasi Sekentut..sebab dah lama belayar ..nak rasa masakan mak , lagi pon nak bagi org2 Pahang makan..sebelah mertua dioranglah...asyik2 masak tempoyak patin jer..boring jugak...

Daun2 sekentut senang jer , petik jer kat pagar tu...cuma yang lain cm udang n ikan bilis jer kena beli...makan dgn sambal udang,ikan bilis goreng..weh! memang sodap la...


sambal tumis udang..pegrh!!


sempat jugak jeling2 resipi mak..buat persiapan bulan puasa nanti..
aku kena buat dulu baru bole post resipi kat sini..

3 ulasan:

pakcikLie berkata...

wowowo memang sedap..dah lama tak makan nie..kalau daun lemuni selalu jugak tu..rasanya lebeh kurang jek...

Hana Faza-same person berkata...

eh ? first time hana dengar.. kena try nih..nnti jgn lupa post resipi ek

sz | m.s.s berkata...

ihiksss...
serius tak penah dengo nama nasik ni..
klu saya senyum2 dl sblm makan kot.. kuikuikuui

sebagai tanda sokongan sila klik sini

Related Posts with Thumbnails