Terima Kasih kerana Berkunjung Ke Halaman Ini..sila lah tinggalkan komen2 anda walau sekadar ucapan dan tinggalkan juga jejak anda supaya kita saling mengenali lebih rapat ..semoga silaturahim dapat dieratkan lagi.

tlg klik utk duit belanja..

Siapa yang ikut : Aku bangga dgn korang jd VVIP maya ..Tmakaseh !

Isnin, 24 Mei 2010

Bisu yang peramah...


Aku memang suka memerhatikan gelagat orang di sekitar ..., dah penat berjoging di pagi minggu..merehatkan diri sambil minum air aku ternampak dua remaja wanita...sedang asyik berborak tapi tak pula kedengaran suara hanya jari2 dan tangan saja yang bersilang-seli.."oh! bisu rupanya..patutla..". Kelihatan mereka ini sungguh akrab, mesra sekali...sesekali aku dapat juga meneka apa yang mereka bualkan.."empat jari diletakkan rapat ke dada dan kemudian gengam tangan sambil hentakkan pada tangan yg digemgam sebelah lagi" ..aku rasa diaorang bincang pasal kerja..kalau tak silap aku la..Aku pernah punyai saudara bisu yang sememangnya sangat ramah tak kira siapa pun mereka jumpa pasti ditegurnya...tapi sekarang Bisu sudah tiada..bila ku terlihat mereka ini , aku teringat pada nya.

Kekadang aku terfikir kenapa mereka ini begitu ramah sekali...sedangkan ramai lagi mereka yg boleh berkata2..amat berat sekali untuk menegur, walhal segala kemampuan telah diberikan seadanya...,ada kalanya sudah bertentang mata..senyum pon tidak mampu untuk diberi..terkasima degan sikap jiran tetangga zaman sekarang...sesama jantina pon malu ker???


Tiada ulasan:

sebagai tanda sokongan sila klik sini

Related Posts with Thumbnails