Terima Kasih kerana Berkunjung Ke Halaman Ini..sila lah tinggalkan komen2 anda walau sekadar ucapan dan tinggalkan juga jejak anda supaya kita saling mengenali lebih rapat ..semoga silaturahim dapat dieratkan lagi.

tlg klik utk duit belanja..

Siapa yang ikut : Aku bangga dgn korang jd VVIP maya ..Tmakaseh !

Khamis, 24 Jun 2010

Macam mana nie !!!

"dah dua kali miko beranak..kali ni takkan tak leh mama..please." (adik)


Salam semua..ni nak tanya u alls..
patutkah aku nak bela kucing?

Ini adalah permintaan anakku (adik)...dia ni memang suka sangat dengan kucing..
lagi2 bila dia dapat tahu ada anak kucing yang baru dilahirkan beberapa hari lepas kat rumah atuknya di kampung....

macam mana nie...akak dia ada athma...dengan bulu2 kucing memang sangat sensitif...
dah cakap banyak kali dgn adik pasal benda nie..tapi budak2 susah nak faham..

apa aku patut buat lagi...?


miko


p/s : dulu2 aku pon minat juga bela2 kucing

.

11 ulasan:

impian cinta berkata...

bela la...sis pun leh jaga sama2 kucing tue... =) kalau die dah umo 4 5 tahun...ajar die cara jaga kucing.kanak2 skunk kan bijak2.cepat belajar.

Ummi Aisyah || Cik Yah berkata...

kalu ade anak yang asma, bahaya tu.better jangan bela nanti risiko sanagt tau.

pakcikLie berkata...

kalau nak bela jgk...jgn bagi kucing masuk dlm umah, siapkan sangkar, kena rajin sikit la jg kebersihan tmpt tu, nk main dgn kucing hanya kt luar je, jauihi kucing tu dr anak yg ada asma tu...harap boleh membatu anda sikit2 .

dayna berkata...

impian cinta : salam, anak sis dah besar pon std 3..dah training jg kucing kt kpg ari tu..anway tq.

dayna berkata...

Ummi Aisyah/Cik Yah : Salam, dah ku pikirkan pasal tu...aduuuhai susahnya dgn budak 'sensitif' sorang nie..

dayna berkata...

Pakcik Lie : salam, rasanya cadangan yg baik..akak dia pon mmg tak suka kucing..so senang la nk jauhkan dia dari kucing tu...tp keputusan blm dibuat lg..kene tggu izin hubby dulu.

~suNshiNe~ berkata...

cerita kat die elok2...
bahaya la kalau budak2 main kucing tambah pulak dia ada athma...nanti lagi teruk, susah..

kalau nak bela jugak letak dalam sangkar..jgn bagi kucing tu lepak kat dlm rumah, mcm sofa, carpet..

Hana Faza-same person berkata...

salam kenal..
salam sis dayna:) hmm rasanya kalau nak bela sgt , still boleh..tp kena keep dlm cage..so takdelah anak akak peluk cium kucing tu nnti..:) saya doktor haiwan:) apa2 problem tentang penjagaan dan penyakit kucing, leh la kita kongsi2 bersama ye:)

maCy berkata...

hum.. boleh bela.. tp sebenarnnya mmg bahay utk y asma.. :)

ASaDa RyutaRo berkata...

hoOo.. bhya gak tu utk org asma. tp klu bukan tahap kronik masih ok lg. kwn sy ok je ngn kucing wlupun asma.. ngeee :P

dayna berkata...

suNshiNe : salam, cadangnye mmg begitu...thnks.


Hana Faza : salam, thanks Dr, anything we keep in tuoch.

maCy : salam, itu yang di risaukan..


AsaDa RyutaRo : salam, kena ada protection hidung n mulut utk org asma yg minat dgn kucing ...thanks.


Thanks all.

sebagai tanda sokongan sila klik sini

Related Posts with Thumbnails